'Hier is
de Innovation Expo
365 dagen per jaar geopend'

“Ken jij Chriet Titulaer nog, met zijn Huis van de Toekomst? Schitterend vond ik zijn televisieprogramma waarin hij met zijn aanstekelijke enthousiasme allerlei sciencefiction-achtige uitvindingen liet zien om ons aan het denken te zetten over de toekomst. Dit Huis van de Toekomst is inmiddels gesloten. Maar vol trots durf ik eigenlijk wel te zeggen dat we nu een stad hebben waar we met slimme ingrepen en vernieuwend beheer onze leefomgeving toekomstbestendig maken en mensen aan het denken willen zetten. Ik heb het natuurlijk over Rotterdam, hier gebeurt het. Hier geldt Make it happen! Van hybride gouden vuilniswagens tot koken op brood als energiebron. Niet voor niets was Rotterdam dit jaar gastheer van de internationale Innovation Expo 2018.


In alle hoeken en gaten op én onder de straat zie je hier vernieuwing ontstaan. Bij Stadsbeheer Rotterdam geven we ruimte aan die vernieuwing. Technologisch, duurzaam of sociaal, op grote of kleine schaal; wij proberen het uit. In de buitenruimte, maar ook op het werk. Overal liggen kansen. Voor mij staat slim beheren namelijk gelijk aan blijven innoveren. We hanteren hier een start-up mentaliteit; je nek durven uitsteken, lef tonen en niet bang zijn om te falen. Dit vraagt soms een andere denkwijze, ook daar zetten wij bij Stadsbeheer actief op in. Leren, proberen, stimuleren en inspireren. Maar vooral kennis delen en samenwerken met partijen binnen en buiten ons netwerk. Mogelijk kan ook jij ons weer een stap vooruithelpen of wij jou. Kom met ons in contact als je meer wilt weten of kansen ziet.


Dus mocht je de Innovation Expo gemist hebben, geen nood. Wij nemen je in deze editie graag mee door Rotterdam, city of stad-ups. Onze circulaire aanpak staat hierin ditmaal centraal. Of bezoek deze stad, want bij ons staat 365 dagen per jaar de deur naar innovatie open!”

Gerben Wigmans
Concerndirecteur Stadsbeheer Rotterdam